Bojujte s rozvodmi

Bojujte s rozvodmi

Boj s rozvodom je nepríjemná udalosť, ktorá si vyžaduje veľa emócií. V tomto období je dôležité, aby bolo veľa vecí správne usporiadaných, a preto je dôležité privolať správnu pomoc.

V praxi sa, bohužiaľ, často stáva, že budúci bývalí partneri nie sú schopní dosiahnuť dohodu spoločne. Strany môžu byť pri určitých témach niekedy dokonca diametrálne odlišné. V takýchto prípadoch nebude mediácia schopná ponúknuť riešenie. Ak partneri už vopred vedia, že sa nedokážu spoločne dohodnúť, je rozumné okamžite zavolať rodinného právnika. Správna pomoc a podpora vám ušetrí veľa času, peňazí a sklamania. Váš vlastný právnik sa bude plne usilovať o vaše záujmy. Váš budúci bývalý partner bude mať pravdepodobne svojho vlastného právnika. Právnici potom začnú rokovania. Týmto spôsobom sa právnici pokúsia dosiahnuť pre svojich klientov to najlepšie. Počas rokovaní medzi právnikmi budú obaja partneri musieť niečo dať a vziať. Týmto spôsobom sa rozdielne situácie vo väčšine prípadov vyriešia a stanú sa súčasťou dohody o rozvode. Niekedy sa partneri stále nedokážu dohodnúť, pretože nie sú pripravení na kompromisy. V takom prípade môže medzi stranami vzniknúť nepríjemný rozvod.

Bojujte s rozvodmi

Problémy v prípade rozvodu

Rozvod nikdy nie je zábava, ale v prípade bojujúceho rozvodu to zachádza oveľa ďalej. V boji o rozvod sa často hádže bahno tam a späť. Strany sa niekedy snažia urobiť všetko pre to, aby si navzájom prekážali. To často zahŕňa vzájomné nadávanie a vzájomné obviňovanie. Rozvody tohto druhu môžu často trvať zbytočne dlho. Niekedy rozvod trvá aj roky! Okrem emócii sú tieto rozvody spojené aj s nákladmi. Rozvod je pre strany fyzicky aj psychicky vyčerpávajúci. Ak sú do toho zapojené aj deti, boj s rozvodom je ešte nepríjemnejší. Deti sú často obeťami bojového rozvodu. Preto je dôležité urobiť všetko pre to, aby sa zabránilo boju o rozvod.

Bojujte s rozvodmi s deťmi

V mnohých bojoch proti rozvodom sa deti používajú ako nástroj v boji medzi rodičmi. Často dokonca hrozí, že deti neukážete druhému rodičovi. Je v záujme detí, ak sa obaja rodičia pokúsia zabrániť rozvodu. Deti môžu v dôsledku rozvodu bojovať veľmi utrpieť a niekedy dokonca skončiť vo vernostnom konflikte. Múmia im hovorí, čo ocko robí zle, a ocko naopak. Štúdie ukazujú, že deti rodičov zapojených do boja proti rozvodu majú väčšie problémy ako deti rozvedených rodičov. Existuje zvýšené riziko emocionálnych problémov a depresie. Výkon v škole sa môže zhoršiť a dieťa bude mať skôr problémy s nadviazaním vzťahu. Do boja s rozvodom sa často zapája aj sieť strán, ako sú učitelia, členovia rodiny, priatelia a agentúry. Boj proti rozvodu má preto na deti psychologický dopad. Napokon, sú medzi oboma rodičmi. Právnici rodinného práva z Law & More radí ti preto, aby si urobil všetko, čo je v tvojich silách, aby si zabránil rozvodu. Chápeme však, že v niektorých prípadoch je nevyhnutný bojový rozvod. V tých prípadoch sa môžete obrátiť na rodinných právnikov z Law & More.

Poradenstvo v prípade rozvodu

V prípade rozvodu je veľmi dôležité správne vedenie. Preto vám odporúčame, aby ste si najali dobrého právnika, ktorý sa postará o vaše záujmy správnym spôsobom. Je dôležité, aby váš právnik hľadal riešenie a urobil všetko pre to, aby bol boj s rozvodom ukončený čo najskôr, aby ste mohli pokračovať v živote.

Ste zapojený do (bojového) rozvodu? Neváhajte kontaktovať rodinných právnikov spoločnosti Law & More. Sme pripravení vás v tomto nepríjemnom období podporiť a usmerniť.

Law & More