Spoločné bývanie s partnerom v Holandsku 1X1 image

Žijete spolu so svojím partnerom v Holandsku

, 'Law & More pomáha a vedie vás a vášho partnera vo všetkých krokoch postupu podania žiadosti o povolenie na pobyt. ““

Chcete bývať v Holandsku spolu so svojím partnerom? V takom prípade budete potrebovať povolenie na pobyt. Aby ste sa vy a váš partner mohli kvalifikovať na povolenie na pobyt, musíte splniť niekoľko požiadaviek. Uplatňuje sa niekoľko všeobecných a osobitných požiadaviek.

Niekoľko všeobecných požiadaviek

Prvou všeobecnou požiadavkou je, že vy aj váš partner musíte mať platný pas. Budete tiež musieť vyplniť predošlé vyhlásenie. V tomto vyhlásení okrem iného vyhlásite, že ste sa v minulosti nedopustili žiadneho trestného činu. V niektorých prípadoch sa budete musieť po príchode do Holandska zúčastniť na výskume tuberkulózy. Závisí to od vašej situácie a štátnej príslušnosti. Okrem toho musíte mať obaja 21 alebo viac rokov.

Niekoľko konkrétnych požiadaviek

Jednou zo špecifických požiadaviek je, že váš partner musí mať dostatočný príjem, ktorý je nezávislý a dlhodobý. Príjem sa zvyčajne musí rovnať aspoň zákonnej minimálnej mzde. Niekedy platia odlišné požiadavky na príjem, záleží to na vašej situácii. Táto podmienka sa neuplatňuje, ak váš partner dosiahol dôchodkový vek AOW, ak je váš partner stále a úplne neschopný pracovať alebo ak váš partner nie je schopný trvale splniť požiadavku na účasť na trhu práce.

Ďalšou dôležitou špecifickou požiadavkou, ktorú udržiava holandská imigračná a naturalizačná služba, je absolvovanie skúšky občianskej integrácie v zahraničí. Len ak ste oslobodení od tejto skúšky, nemusíte túto skúšku absolvovať. Chcete vedieť, či ste od skúšky oslobodení, aké sú náklady na vykonanie skúšky a ako sa môžete prihlásiť na skúšku? Kontaktujte nás pre viac informácií.

Ako funguje postup podávania žiadostí?

Predovšetkým je potrebné zhromaždiť, legalizovať a preložiť (ak je to potrebné) všetky požadované dokumenty a informácie. Po zhromaždení všetkých požadovaných dokladov možno podať žiadosť o povolenie na pobyt.

Vo väčšine prípadov sú potrebné špeciálne víza, aby bolo možné cestovať do Holandska a zostať dlhšie ako 90 dní. Toto zvláštne vízum sa nazýva povolenie na dočasný pobyt (mvv). Toto je nálepka, ktorú do pasu vloží holandské zastúpenie. Ak potrebujete mvv, záleží na vašej národnosti.

Ak potrebujete mvv, môžete podať žiadosť o povolenie na pobyt a mvv naraz. Ak nepotrebujete mvv, je možné podať len žiadosť o povolenie na pobyt.

Po predložení žiadosti holandská imigračná a naturalizačná služba skontroluje, či vy a váš partner spĺňate všetky požiadavky alebo nie. Rozhodnutie sa prijme do 90 dní.

Kontakt

Máte nejaké otázky alebo pripomienky týkajúce sa tohto článku?

Neváhajte a kontaktujte pána. Maxim Hodak, právnik na Law & More cez maxim.hodak@lawandmore.nl alebo mr. Tom Meevis, právnik v spoločnosti Law & More cez tom.meevis@lawandmore.nl. Môžete nám tiež zavolať na toto telefónne číslo: +31 (0) 40-3690680.

Law & More