Založenie dopravnej spoločnosti Image

Založenie dopravnej spoločnosti? Toto by ste mali vedieť!

úvod

Každý, kto chce založiť dopravnú spoločnosť, bude musieť poznať skutočnosť, že sa to nedá vykonať cez noc. Pred založením dopravnej spoločnosti bude najprv potrebné čeliť veľkému množstvu papierovania. Napríklad: každá spoločnosť, ktorá vykonáva profesionálnu cestnú prepravu tovaru, tj každá spoločnosť, ktorá prepravuje tovar (po ceste) za úhradu a na objednávku tretej strany, potrebuje v prípade prepravy „Eurovergunning“ (euro povolenie). s vozidlami s nosnosťou viac ako 500 kg. Získanie európskeho povolenia si vyžaduje určité úsilie. Aké kroky je potrebné urobiť? Prečítajte si to tu!

povolenie

Na získanie povolenia na používanie eura je potrebné o povolenie požiadať NIWO (Holandská národná a medzinárodná organizácia cestnej dopravy). Ako sa uvádza v úvode, povolenie sa vyžaduje pre vnútroštátnu a medzinárodnú dopravu s vozidlami s nosnosťou viac ako 500 kg. Dopravná spoločnosť s licenciou musí mať najmenej jedno vozidlo, pre ktoré musí byť vydané licenčné osvedčenie. S licenciou na palube môže vozidlo prepravovať tovar v rámci EÚ (až na pár výnimiek). Mimo EÚ sú potrebné ďalšie povolenia (napríklad povolenie CEMT alebo ďalšie povolenie na jazdu). Euro povolenie je platné po dobu 5 rokov. Po uplynutí tohto obdobia sa povolenie môže predĺžiť. V závislosti od druhu prepravy (napríklad preprava nebezpečných materiálov) je možné, že sú potrebné aj ďalšie povolenia.

požiadavky

Pred vydaním povolenia je potrebné splniť štyri hlavné požiadavky:

  • Spoločnosť musí mať skutočné zriadenie v Holandsku, čo znamená skutočnú a stálu prevádzkareň. Navyše, ako už bolo uvedené, musí existovať najmenej jedno vozidlo.
  • Spoločnosť musí byť úveruschopná, čo znamená, že spoločnosť má k dispozícii dostatočné množstvo finančných prostriedkov na zabezpečenie svojho vzletu a kontinuity. Konkrétne to znamená, že kapitál spoločnosti (vo forme rizikového kapitálu) musí byť najmenej 9.000 5.000 EUR, ak spoločnosť pracuje s jedným vozidlom. K tomuto kapitálu by sa malo pripočítať ďalších XNUMX XNUMX EUR za každé ďalšie vozidlo. Ako dôkaz dôveryhodnosti by sa mal predložiť (počiatočný) zostatok a prípadne výpis z majetku, ako aj výpis účtovníka (RA alebo AA), člena NOAB alebo člena registra účtovníkov (“ Zaregistrujte sa Belastingadviseurs '). Pre toto vyhlásenie existujú určité špecifické požiadavky.
  • Okrem toho musí osoba zodpovedná za prepravné činnosti (vedúci dopravy) preukázať svoju totožnosť kompetencie vydaním uznávaného diplomu „Ondernemer beroepsgoederenvervoer over de weg“ (voľne preložené: „Podnikateľská profesionálna preprava tovaru po ceste“). Tento diplom obsahuje niektoré „zhrňovacie rukávy“, keďže sa dá získať len zložením šiestich skúšok organizovaných konkrétnou pobočkou CBR (holandská „ústredná kancelária pre vodičské zručnosti“). Tento diplom nemusí získať každý vedúci dopravy; je tu dolná hranica jedného manažéra s diplomom. Okrem toho existuje množstvo ďalších požiadaviek. Dopravný manažér musí mať napríklad bydlisko v EÚ. Manažérom dopravy môže byť riaditeľ alebo majiteľ spoločnosti, ale túto pozíciu môže zastávať aj „externá“ osoba (napríklad oprávnený podpisujúci), pokiaľ NIWO môže určiť, že manažér dopravy je trvalo a skutočne vedenie prepravných činností a existencia skutočného prepojenia so spoločnosťou. V prípade „externej“ osoby je potrebný „verblaring inbreng vakbekwaamheid“ (voľne preložený: „vyhlásenie o prínose kompetencie“).
  • Štvrtou podmienkou je, že spoločnosť musí byť dôveryhodný, Toto môže byť preukázané „verklarujúcim omtrentným gedragom (VOG) voor NP en / RP“ (osvedčenie o správaní sa pre fyzickú osobu (NP) alebo právnickú osobu (RP)). VOG RP je potrebný v prípade právnickej osoby vo forme holandského BV, Vof alebo partnerstva. NP VOG je potrebný v prípade, že ide o výhradného vlastníka a / alebo externého manažéra dopravy. V prípade riaditeľov, ktorí nežijú v Holandsku a / alebo ktorí nevlastnia holandskú štátnu príslušnosť, je potrebné v krajine bydliska alebo štátnej príslušnosti získať samostatný VOG NP.

(Iné) dôvody zamietnutia

Povolenie na euro možno odmietnuť alebo odobrať, ak o to požiada Bureau Bibob. Môže to byť napríklad v prípade, keď existuje možnosť, že sa povolenie použije na trestnú činnosť.

Využitie

O povolenie možno požiadať prostredníctvom digitálnej kancelárie NIWO. Povolenie stojí 235 EUR. Licenčný certifikát stojí 28.35 EUR. Okrem toho sa za licenčný certifikát účtuje ročný poplatok vo výške 23,70 EUR.

záver

Na založenie dopravnej spoločnosti v Holandsku je potrebné získať „Eurovergunning“. Toto povolenie sa môže vydať, keď sú splnené štyri požiadavky: musí existovať skutočná prevádzka, spoločnosť musí byť dôveryhodná, vedúci dopravy musí vlastniť diplom „Ondernemer beroepsgoederenvervoer over de weg“ a spoločnosť by mala byť dôveryhodná. Okrem nesplnenia týchto požiadaviek môže byť povolenie zamietnuté, ak existuje riziko zneužitia povolenia. Náklady na prihlášku sú 235 EUR. Licenčný certifikát stojí 28.35 EUR.

Zdroj: www.niwo.nl

Kontakt

V prípade ďalších otázok alebo pripomienok po prečítaní tohto článku sa obráťte na pána Ing. Maxim Hodak, advokát na Law & More cez maxim.hodak@lawandmore.nl alebo mr. Tom Meevis, advokát Law & More cez tom.meevis@lawandmore.nl alebo nám zavolajte na +31 40-3690680.

Law & More