Povolenie na pobyt v Holandsku

Dôsledky rozvodu na vaše povolenie na pobyt

Máte v Holandsku povolenie na pobyt na základe manželstva s vaším partnerom? Rozvod môže mať následky na vaše povolenie na pobyt. Napokon, ak ste rozviazaní, už viac nebudete spĺňať podmienky, vaše právo na povolenie na pobyt zanikne, a preto ho IND môže zrušiť. To, či a na akom základe môžete zostať v Holandsku po rozvode, závisí od nasledujúcich situácií, ktoré je potrebné rozlišovať.

Máte deti

Ste rozvedení, ale máte maloleté deti? V takom prípade je možné v Holandsku ponechať povolenie na pobyt v týchto prípadoch:

Boli ste vydatá za holandského občana a vaše deti sú Holanďania, V takom prípade si môžete ponechať povolenie na pobyt, ak preukážete, že medzi holandským maloletým maloletým dieťaťom a vami existuje taký závislý vzťah, že ak by vám nebolo udelené právo na pobyt, vaše dieťa by bolo nútené opustiť EÚ. Zvyčajne existuje vzťah závislosti, keď vykonávate skutočné úlohy starostlivosti a / alebo výchovy.

Dôsledky rozvodu na vaše povolenie na pobyt

Boli ste vydatá za občana EÚ a vaše deti sú občanmi EÚ, Potom máte možnosť zachovať si povolenie na pobyt v prípade jednostranného orgánu alebo v prípade dohody o návšteve zavedenej súdom, ktorej vykonanie sa musí uskutočniť v Holandsku. Musíte však preukázať, že máte dostatočné zdroje na podporu rodiny, aby sa nevyužili žiadne verejné prostriedky. Chodia vaše deti do školy v Holandsku? Potom môžete mať nárok na výnimku z uvedeného.

Boli ste vydatá za občana mimo EÚ a vaše deti sú občanmi mimo EÚ, V takom prípade je ťažké udržať si povolenie na pobyt. V takom prípade môžete iba požiadať, aby si maloleté deti zachovali právo na pobyt podľa článku 8 EDĽP. Tento článok upravuje právo na ochranu rodinného a rodinného života. Na otázku, či je odvolanie na tento článok skutočne dodržané, sú dôležité rôzne faktory. Preto to určite nie je ľahký spôsob.

Nemáte deti

Ak nemáte deti a chystáte sa rozviesť, platnosť vášho povolenia na pobyt vyprší, pretože už nebudete spolu s osobou, od ktorej závisí vaše právo na pobyt. Chcete zostať v Holandsku po rozvode? Potom potrebujete nové povolenie na pobyt. Na získanie povolenia na pobyt musíte spĺňať určité podmienky. IND skontroluje, či spĺňate tieto podmienky. Povolenie na pobyt, na ktoré máte nárok, závisí od vašej situácie. Rozlišujú sa tieto situácie:

Ste z krajiny EÚ, Máte štátnu príslušnosť krajiny EÚ, EHP alebo Švajčiarska? Potom môžete žiť, pracovať alebo začať podnikať a študovať v Holandsku podľa európskych pravidiel. Počas obdobia, v ktorom vykonávate (jednu z) týchto aktivít, môžete zostať v Holandsku bez vášho partnera.

Máte povolenie na pobyt na viac ako 5 rokov, V takom prípade môžete požiadať o povolenie na nezávislý pobyt. Musíte však splniť tieto podmienky: Máte povolenie na pobyt s rovnakým partnerom najmenej 5 rokov, váš partner je holandský občan alebo má povolenie na pobyt na dočasný účel pobytu a máte povolenie na pobyt integračný diplom alebo výnimka.

Ste občan Turecka, Priaznivejšie pravidlá sa vzťahujú na tureckých zamestnancov a ich rodinných príslušníkov, aby zostali v Holandsku po rozvode. Na základe dohôd medzi Tureckom a Európskou úniou môžete požiadať o povolenie na nezávislý pobyt už po 3 rokoch. Ak ste manželia tri roky, môžete požiadať o povolenie na pobyt po 1 roku na prácu.

Zrušilo sa vaše povolenie na pobyt v dôsledku rozvodu a bola vaša žiadosť o ďalšie povolenie na pobyt zamietnutá? Potom je tu rozhodnutie o návrate osoby a dostanete lehotu, v ktorej musíte opustiť Holandsko. Táto lehota sa predĺži, ak sa proti zamietnutiu alebo stiahnutiu podá námietka alebo odvolanie. Predĺženie trvá do rozhodnutia o námietke IND alebo do rozhodnutia sudcu. Ak ste ukončili súdne konanie v Holandsku a neopustíte Holandsko v stanovenej lehote, váš pobyt v Holandsku je nezákonný. To môže mať ďalekosiahle následky pre vás.

At Law & More Chápeme, že rozvod pre vás znamená emocionálne ťažký čas. Zároveň je rozumné zamyslieť sa nad povolením na pobyt, ak chcete zostať v Holandsku. Dôležitý je dobrý prehľad o situácii a možnostiach. Law & More vám môže pomôcť určiť vaše právne postavenie a ak je to potrebné, postarať sa o žiadosť o zadržanie alebo nové povolenie na pobyt. Máte nejaké ďalšie otázky alebo sa v jednej z vyššie uvedených situácií uznávate? Kontaktujte právnikov spoločnosti Law & More.

Law & More