Pracuje ako nezávislý podnikateľ v Holandsku

Pracuje ako nezávislý podnikateľ v Holandsku

Ste nezávislý podnikateľ a chcete pracovať v Holandsku? Nezávislí podnikatelia z Európy (ako aj z Lichtenštajnska, Nórska, Islandu a Švajčiarska) majú voľný prístup v Holandsku. Potom môžete začať pracovať v Holandsku bez víz, povolenia na pobyt alebo pracovného povolenia. Potrebujete iba platný cestovný pas alebo občiansky preukaz.

Pas alebo občiansky preukaz

Ak nie ste občanom EÚ, je potrebné zvážiť niekoľko dôležitých vecí. Po prvé, povinnosť podávať správy sa vzťahuje na zahraničných nezávislých podnikateľov v Holandsku. To znamená, že ak chcete pracovať ako nezávislý podnikateľ v Holandsku, musíte svoju prácu zaregistrovať v úrade pre podávanie správ ministerstva sociálnych vecí a zamestnanosti.

Pracuje ako nezávislý podnikateľ v Holandsku

Predtým, ako môžete začať pracovať v Holandsku, potrebujete povolenie na pobyt. Aby ste mohli získať povolenie na pobyt, musíte splniť určité podmienky. Presné podmienky, ktoré musíte splniť, závisia od vašej situácie. V tejto súvislosti je možné rozlíšiť tieto situácie:

Chcete spustiť spustenie, Ak chcete založiť inovatívnu alebo inovatívnu spoločnosť v Holandsku, musíte splniť nasledujúce podmienky:

  • Musíte spolupracovať so spoľahlivým a odborným nadriadeným (facilitátorom).
  • Váš produkt alebo služba sú inovatívne.
  • Máte (krokový) plán, aby ste sa dostali od nápadu k spoločnosti.
  • Vy a sprostredkovateľ ste zapísaní v Živnostenskom registri Obchodnej komory (KvK).
  • Máte dostatočné finančné zdroje, aby ste mohli žiť v Holandsku.

Spĺňate podmienky? Potom dostanete v Holandsku 1 rok na vývoj inovatívneho produktu alebo služby. Povolenie na pobyt v rámci začatia činnosti sa preto udeľuje iba na 1 rok.

Ste vysoko vzdelaní a chcete založiť vlastnú spoločnosť, V takom prípade potrebujete povolenie na pobyt „vyhľadávaný rok vysoko vzdelaný“. Najdôležitejšou podmienkou súvisiacou s príslušným povolením na pobyt je to, že ste v posledných 3 rokoch absolvovali, získali doktorát alebo vykonávali vedecký výskum v Holandsku alebo na určenej zahraničnej vzdelávacej inštitúcii. Okrem toho sa vyžaduje, aby ste predtým nemali povolenie na pobyt na hľadanie práce po štúdiu, propagácii alebo vedeckom výskume na základe absolvovania toho istého študijného programu alebo rovnakej doktorandskej dráhy alebo vykonávania rovnakého vedeckého výskumu.

Chcete pracovať v Holandsku ako nezávislý podnikateľ, Na tento účel potrebujete povolenie na pobyt „Pracovať ako samostatne zárobkovo činná osoba“. Na to, aby činnosti, ktoré budete vykonávať, mali mať v prvom rade zásadný význam pre holandské hospodárstvo a aby produkty a služby, ktoré ponúkate, boli v Holandsku inovatívne, mali by mať nárok na príslušné povolenie na pobyt. Základný záujem všeobecne hodnotí IND na základe bodového systému pozostávajúceho z týchto komponentov:

  1. Osobná skúsenosť
  2. Podnikateľský plán
  3. Pridaná hodnota pre Holandsko

Za uvedené komponenty môžete získať celkom 300 bodov. Musíte získať najmenej 90 bodov.

Za body môžete získať body osobná skúsenosť zložka, ak môžete preukázať, že máte diplom najmenej na úrovni MBO-4, že máte aspoň jeden rok praxe ako podnikateľ a že ste získali pracovnú prax na príslušnej úrovni. Okrem toho musíte preukázať určité skúsenosti s Holandskom a predložiť svoj predtým prijatý príjem. Vyššie uvedené musia byť vykonané na základe úradných dokumentov, ako sú diplomy, referencie od starých zamestnávateľov a vaše predchádzajúce pracovné zmluvy. Vaše skúsenosti s Holandskom môžu byť zrejmé od vašich obchodných partnerov alebo klientov z Holandska.

Pokiaľ ide o podnikateľský plán, musí byť dostatočne odôvodnená. Ak to tak nie je, existuje šanca, že vaša žiadosť bude zamietnutá. Koniec koncov, z vášho obchodného plánu musí byť zrejmé, že práca, ktorú budete vykonávať, bude mať zásadný význam pre hospodárstvo v Holandsku. Váš obchodný plán musí navyše obsahovať informácie o produkte, trhu, rozlišovacej spôsobilosti a cenovej štruktúre. Je dôležité, aby váš podnikateľský plán tiež ukázal, že z práce ako nezávislého podnikateľa budete zarábať dostatočný príjem. Vyššie uvedené by malo byť založené na riadnom finančnom zabezpečení. Za týmto účelom musíte znova predložiť dokumenty, ktoré jasne preukazujú opodstatnenie, ako sú zmluvy alebo referencie od vašich zákazníkov.

Pridaná hodnota že vaša spoločnosť bude mať pre hospodárstvo v Holandsku to, čo dokazuje aj investícia, ktorú ste uskutočnili, napríklad nákup komerčnej nehnuteľnosti. Môžete preukázať, že váš produkt alebo služba sú inovatívne? Za túto časť dostanete aj body.

Dávaj pozor! Ak máte turecké občianstvo, bodový systém sa neuplatňuje.

Nakoniec, ako samostatne zárobkovo činná osoba máte dve všeobecné požiadavky na získanie povolenia na pobyt, a to povinnosť zapísať sa do Živnostenského registra Obchodnej komory (KvK) a musíte spĺňať požiadavky na podnikanie alebo profesiu. To posledné znamená, že na svoju prácu máte všetky potrebné povolenia.

Keď prídete do Holandska ako nezávislý podnikateľ a predtým, ako požiadate o povolenie na pobyt, zvyčajne potrebujete dočasné povolenie na pobyt (MVV). Ide o zvláštne vstupné vízum platné 90 dní. Vaša štátna príslušnosť určuje, či musíte mať MVV. Na niektoré štátnej príslušnosti alebo v určitých situáciách sa vzťahuje výnimka a vy ju nepotrebujete. Zoznam všetkých výnimiek pre MVV nájdete na webovej stránke IND. Ak ste povinní mať MVV, musíte splniť niekoľko podmienok. Najprv musíte mať pobyt v Holandsku. Vo vašom prípade je to práca. Okrem toho existuje niekoľko všeobecných podmienok, ktoré sa vzťahujú na každého bez ohľadu na zvolený účel pobytu.

O MVV sa žiada prostredníctvom žiadosti o vstup a pobyt (TEV). Túto žiadosť môžete podať na holandskom veľvyslanectve alebo konzuláte v krajine, v ktorej bývate alebo v susednej krajine.

Po predložení žiadosti IND najskôr skontroluje, či je žiadosť úplná a či boli uhradené náklady. IND potom vyhodnotí, či spĺňate všetky podmienky na udelenie mvv. Rozhodnutie bude prijaté do 90 dní. Proti tomuto rozhodnutiu je možné namietať av prípade potreby sa proti nemu odvolať.

At Law & More Chápeme, že začať ako nezávislý podnikateľ v Holandsku nie je len praktický, ale aj hlavný právny krok pre vás. Preto je rozumné najskôr sa informovať o vašom právnom postavení a podmienkach, ktoré musíte splniť po tomto kroku. Naši právnici sú odborníkmi v oblasti imigračného práva a radi vám poradia. Potrebujete pomoc so žiadosťou o povolenie na pobyt alebo MVV? Právnici na Law & More s tým vám tiež môže pomôcť. Ak bude vaša žiadosť zamietnutá, môžeme vám tiež pomôcť s podaním námietky. Máte ďalšiu otázku? Kontaktujte právnikov spoločnosti Law & More.

Law & More