Podmienky v súvislosti so zlúčením rodiny

Podmienky v súvislosti so zlúčením rodiny

Ak prisťahovalec získa povolenie na pobyt, má tiež právo na zlúčenie rodiny. Zjednotenie rodiny znamená, že rodinným príslušníkom držiteľa statusu je povolený príchod do Holandska. V článku 8 Európskeho dohovoru o ľudských právach sa ustanovuje právo na rešpektovanie rodinného života. Zjednotenie rodiny sa často týka rodičov, bratov a sestier alebo detí prisťahovalca. Držiteľ statusu a jeho rodina však musia spĺňať niekoľko podmienok.

Podmienky v súvislosti so zlúčením rodiny

Referent

Držiteľ postavenia sa v konaní o zlúčení rodiny označuje aj ako sponzor. Zadávateľ musí predložiť žiadosť o zlúčenie rodiny na IND do troch mesiacov po tom, čo získal povolenie na pobyt. Je dôležité, aby členovia rodiny vytvorili rodinu už pred vycestovaním prisťahovalca do Holandska. V prípade manželstva alebo partnerstva musí prisťahovalec preukázať, že partnerstvo je trvalé a výlučné a že existovalo už pred prisťahovalectvom. Držiteľ postavenia musí preto preukázať, že k vytvoreniu rodiny došlo už pred jeho cestou. Hlavným dôkazným prostriedkom sú úradné dokumenty, napríklad sobášne listy alebo rodné listy. Ak držiteľ štatútu nemá prístup k týmto dokumentom, môže sa niekedy požadovať test DNA na preukázanie príbuznosti. Okrem preukázania rodinného vzťahu je dôležité, aby mal sponzor dostatok peňazí na podporu člena rodiny. To zvyčajne znamená, že držiteľ postavenia musí zarábať zákonnú minimálnu mzdu alebo jej percentuálny podiel.

Ďalšie obchodné podmienky

Na konkrétnych členov rodiny sa vzťahujú ďalšie podmienky. Členovia rodiny vo veku od 18 do 65 rokov musia pred príchodom do Holandska absolvovať základné občianske integračné vyšetrenie. Toto sa tiež nazýva požiadavka občianskej integrácie. Ďalej platí, že v prípade manželstiev uzavretých pred vycestovaním držiteľa statusu do Holandska musia obaja partneri dovŕšiť minimálny vek 18 rokov. Pokiaľ ide o manželstvá uzavreté v neskoršom termíne alebo v prípade nezosobášených vzťahov, je potrebné, aby obaja partneri mali najmenej 21 rokov. rokov.

Ak sa zadávateľ chce stretnúť so svojimi deťmi, vyžaduje sa nasledovné. V čase podania žiadosti o zlúčenie rodiny musia byť deti neplnoleté osoby. Deti od 18 do 25 rokov môžu mať nárok na zlúčenie rodiny s rodičom, ak dieťa vždy skutočne patrilo do rodiny a stále patrí do rodiny rodičov.

MVV

Predtým, ako výbor IND vydá povolenie na príchod rodiny do Holandska, musia sa členovia rodiny prihlásiť na holandskom veľvyslanectve. Na veľvyslanectve môžu požiadať o MVV. Skratka MVV znamená „Machtiging voor Voorlopig Verblijf“, čo znamená povolenie na dočasný pobyt. Pri podaní žiadosti zamestnanec na ambasáde vezme odtlačky prstov člena rodiny. Musí tiež odovzdať pasovú fotografiu a podpísať ju. Aplikácia bude potom preposlaná na IND.

Cena cesty na veľvyslanectvo môže byť veľmi vysoká a v niektorých krajinách môže byť veľmi nebezpečná. Zadávateľ teda môže požiadať o MVV spolu s IND pre svojich rodinných príslušníkov. Toto v skutočnosti odporúča IND. V takom prípade je dôležité, aby sponzor urobil pasovú fotografiu člena rodiny a vyhlásenie predchodcu podpísané členom rodiny. Členom rodiny sa prostredníctvom vyhlásenia predchodcov vyhlasuje, že nemá za sebou žiadnu kriminálnu minulosť.

Rozhodnutie IND

IND skontroluje, či je vaša žiadosť úplná. To je prípad, keď ste správne vyplnili údaje a pridali všetky potrebné dokumenty. Ak žiadosť nie je úplná, dostanete list s opravou opomenutia. Tento list bude obsahovať pokyny na vyplnenie žiadosti a dátum, do ktorého musí byť žiadosť úplná.

Len čo IND dostane všetky dokumenty a výsledky vyšetrovaní, skontroluje, či spĺňate podmienky. Vo všetkých prípadoch IND posúdi na základe individuálneho posúdenia záujmov, či existuje rodinný alebo rodinný život, na ktorý sa vzťahuje článok 8 EDĽP. Potom dostanete rozhodnutie o vašej žiadosti. Môže to byť negatívne rozhodnutie alebo pozitívne rozhodnutie. V prípade záporného rozhodnutia IND žiadosť zamietne. Ak nesúhlasíte s rozhodnutím IND, môžete proti rozhodnutiu podať námietku. Môžete to urobiť zaslaním oznámenia námietky IND, v ktorom vysvetlíte, prečo s rozhodnutím nesúhlasíte. Túto námietku musíte podať do 4 týždňov od dátumu rozhodnutia výboru IND.

V prípade kladného rozhodnutia je žiadosť o zlúčenie rodiny schválená. Členovi rodiny je umožnené prísť do Holandska. Môže si vyzdvihnúť MVV na veľvyslanectve uvedenom v žiadosti. Toto je potrebné urobiť do 3 mesiacov od kladného rozhodnutia a často je potrebné dohodnúť si schôdzku. Pracovník veľvyslanectva nalepí MVV na pas. MVV platí 90 dní. Člen rodiny potom musí do týchto 90 dní vycestovať do Holandska a nahlásiť sa na mieste príjmu v Ter Apel.

Ste prisťahovalec a potrebujete pomôcť alebo máte otázky týkajúce sa tohto postupu? Naši právnici vám radi pomôžu. Prosím kontaktujte Law & More.

Law & More